Spring naar de inhoud

Twix voorlees-materiaal

Ben je leerkracht en wil je het verhaal voorlezen in de klas? Bekijk dan bijgevoegde voorlees-instructie en ontdek hoe illustraties, luisteropdrachten en kleurplaten kunnen worden ingezet om de kinderen het sprookje écht te laten beleven. Ook voor ouders of begeleiders is dit document een goed vertrekpunt bij het voorlezen van het boek.

Web-illustraties

Ontdek hoe makkelijk het is om de illustraties uit het boek op het scherm te tonen (via digibord, computer of tablet). Alle afbeeldingen uit het boek kunnen hiermee op een intuïtieve en interactieve manier worden benaderd.

Veel leerkrachten kiezen ervoor om een afbeelding van de prinsen en prinsessen op te hangen in de klas. Via onderstaande knop kunnen hun afbeeldingen worden gedownload.

Animaties

Gebruik de animaties om de kastelen te tonen en laat de kinderen kennismaken met alle hoofdpersonen uit het boek. Klik op de link (of op de afbeelding) van Het Kasteel van Twix of Het Duistere Kasteel van Nulla om de animatie te starten. Je opent dan een nieuw venster op de website van prezi.com. Hier kan je de animatie op een volledig scherm weergeven door op het icoontje rechtsonder te klikken. Maak gebruik van de pijltjes-toetsen om de kasteelbewoners één voor één te bekijken.

Kasteelopdrachten

Deel deze werkbladen uit tijdens het voorlezen en laat de kinderen de magie van de getallen ontdekken:

1. Wat is er zo gek aan de leeftijden van de prinsen en prinsessen?
2. Wat is het geheim van de geluksgetallen?
3.Hoeveel treden tellen de kasteeltrappen?

Kleurplaten

Deel de kleurplaten uit tijdens het verhaal, maar doe dat pas wanneer de bijbehorende verhaalfragmenten zijn voorgelezen!

Deel 1 – Weg uit het kasteel van Twix

Deel 2 – Het Huis van Verlangen

Deel 3  – Het Duistere Kasteel van Nulla

Deel 4 – Een opvolger voor Twix

Deel 5 – De Geluksgetallen

Copyright © 2024 Twix Upon A Time