Twix En De Geluksgetallen

Het Sprookje

Koning Twix leeft  in de hemel. Vanaf zijn wolk vergezelt hij zijn kinderen op hun zoektocht naar geluk. Deze spannende tocht brengt hen naar het geheimzinnige Huis van Verlangen en het Duistere Kasteel van de verschrikkelijke Nulla. Kan Twix zijn kinderen behoeden voor alle gevaren en ze één voor één de weg wijzen naar hun eigen geluksgetal? En wie van de prinsen en prinsessen wil zijn plek innemen op de troon?

De Rekentafels

Twix  is meer dan een boeiend sprookje over de persoonlijke zoektocht naar geluk. Het verhaal neemt je mee op een verrassende ontdekkingsreis door de wereld van getallen. De prinsen en prinsessen zijn getallen en de avonturen die ze met elkaar beleven, vormen een compleet raamwerk voor de tafels van 1 tot 10.

Lezen of voorlezen?

Twix is een sprookje dat geschikt is om voor te lezen aan kinderen vanaf de basisschool. Speciaal voor scholen die het verhaal in de klas willen voorlezen (wij adviseren groep 5 / leerjaar 3), stelt deze website extra visueel materiaal beschikbaar. Kinderen van 8 tot 11 jaar kunnen het verhaal ook zelf lezen (leesniveau: AVI-E5). Bekijk de enthousiaste reviews op Bol.com van ouders en onderwijzers.

Bekijk het voorleesmateriaal  Bestel het boek  

Of bekijk de veelgestelde vragen.


De Twix personages zijn getallen!

0

0

Nulla
1

1

Koningin Ena
2

2

Koning Twix
3

3

Prinses Dria
4

4

Prins Virus
5

5

Prinses Vijve
6

6

Prins Zess
7

7

Prinses Zeva
8

8

Prins Achtor
9

9

Prinses Negi
10

10

Prins Tinus
11

11

Prins Elvis

Voorlezen - extra materiaal

Boek met voorleesinstructie

Lijkt het je leuk om het rekensprookje "Twix en de geluksgetallen" voor te lezen aan je zoon of dochter, of aan de kinderen in je klas? 

Bestellen van het boek kan eenvoudig online. Al het overige ondersteundende materiaal bij het voorlezen vind je op deze website, gratis!

 
Ben je leerkracht en wil je het verhaal voorlezen in de klas? Lees dan bijgevoegde voorlees-instructie en ontdek hoe illustraties, luisteropdrachten en kleurplaten kunnen worden ingezet om de kinderen het sprookje écht te laten beleven. Ook voor ouders of begeleiders is dit document een goed vertrekpunt bij het voorlezen van het boek.


Web-illustraties

 

Ontdek hoe makkelijk het is om de illustraties uit het boek op het scherm te tonen (via digibord, computer of tablet). Ondervind hoe alle afbeeldingen op een intuïtieve en interactieve manier kunnen worden benaderd.

De web-illustraties zijn opgezet overeenkomstig de indeling van het boek

  1. Kasteel van Twix (Inleiding en Deel 1)
  2. Huis van Verlangen (Deel 2)
  3. Duistere Kasteel (Deel 3)
  4. Knuffelwensen (Deel 4)
  5. De Geluksgetallen (Deel 5)

Nieuw - download alle illustraties in één keer hier 


Animaties

Gebruik de animaties om de kastelen te tonen en laat de kinderen kennismaken met alle hoofdpersonen uit het boek. Klik op de link (of op de afbeelding) van Het Kasteel van Twix of  Het Duistere Kasteel van Nulla om de animatie te starten. Je opent dan een nieuw venster op de website van prezi.com. Hier kan je de animatie op een volledig scherm weergeven door op het icoontje rechtsonder te klikken. Maak gebruik van de pijltjes-toetsen om de kasteelbewoners één voor één te bekijken.

Het Kasteel van TwixHet Duistere Kasteel van Nulla


Kasteelopdrachten

Deel deze werkbladen uit tijdens het voorlezen en laat de kinderen de magie van de getallen ontdekken:

  1. Wat is er zo gek aan de leeftijden van de prinsen en prinsessen?
  2. Wat is het geheim van de geluksgetallen?
  3. Hoeveel treden tellen de kasteeltrappen?


Kleurplaten

Deel de kleurplaten uit tijdens het verhaal, maar doe dat pas wanneer de bijbehorende verhaalfragmenten zijn voorgelezen!

Deel 1 - Weg uit het kasteel van Twix

Ena

Deel 2 - Het Huis van Verlangen

Deel 3  - Het Duistere Kasteel van Nulla

Deel 4 - Een opvolger voor Twix

Deel 5 - De Geluksgetallen


Twix rekenen

Klaar met lezen? Tijd om te rekenen!

Zodra de kinderen het sprookje “Twix en de geluksgetallen” kennen,  zijn ze klaar voor de Tafelmanieren van Twix. Dit zijn ezelsbruggetjes en rekentafeltrucjes, gebaseerd op fragmenten en beelden uit het verhaal

Speciaal voor scholen wordt op deze website oefenmateriaal beschikbaar  gesteld in de vorm van digibord modules en oefenbladen.  Dit materiaal is geschikt voor kinderen vanaf groep 5 (leerjaar 3). De oefenmodules kunnen worden gestart op elke computer of tablet, zodat ook ouders samen met hun kinderen aan de slag kunnen gaan. Speciaal voor gezinnen en kleine groepen is er natuurlijk ook nog het Twix kaartspel.

Toegang tot Twix rekenen

Wil je toegang tot Twix rekenen? Doe dan eerst de Twix Quiz met vragen over de getallen in het boek. 

Start de Quiz!

Nog niet klaar voor de Twix Quiz?

Bestel het boek!

 Twix kaartspel

Speel en vermenigvuldig!

Tafels leren was nog nooit zo avontuurlijk. Kinderen maken een fantastische ontdekkingsreis door de tafels van 1 tot 10. Elke tafelsom heeft een unieke kaart met een eigen beeld en verhaal.

 

Animaties met speluitleg

Omdat spelregels lezen niet altijd even prettig is, hebben we twee animatie-filmpjes gemaakt waarin alle varianten van het Twix kaartspel stap voor stap wordt uitgelegd. Zeker de moeite waard om even te bekijken. Binnen enkele minuten weet je hoe je het spel kan spelen!

 

Spelregels basis- en uitgebreid spel (varianten 1 en 2)

 

 

Spelregels tafel-oefen-spellen (varianten 3 en 4)

 

Bestel het Twix kaartspelContact

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag of opmerking over het Twix boek of kaartspel, of over het materiaal op deze website? Bekijk dan eerst de  veelgestelde vragen. Wellicht vind je daar je antwoord al terug.

Let op: de verzendbox hebben wij buiten werking moeten stellen vanwege de grote hoeveelheiden SPAM die wij ontvangen. Excuses voor het ongemak.

Contact opnemen kan het makkelijkst via een facebook-chat. Wij antwoorden doorgaans dezelfde dag nog!

 


Verzend bericht

alt captcha image